Musiikki / Music

Olen itseoppinut muusikko ja musiikintekijä. Yhditän vapaasti live-äänitteitä, digitaalista soundia ja äänimaisemallista kerrontaa. Ammennan vaikutteita joka suunnasta, enkä ole koskaan osannut genrettää tekemisiäni. Musiikkini on pääosin instrumentaalista ja pääosaa näyttelevät levykokonaisuudet.

Muusikkona minulle tärkeintä on improvisaatio, hetkessä elävä musiikki. Tuottajana pyrin löytämään kauneutta epätavallisista yhdistelmistä ja luomaan jotain uutta.

Muusiikkiani löydät myös Soundcloudista ja Bandcampistä! Tsek it out!

Diskografia

Dreams of Basuke, 2022

Kesto 00:29:16

Pääosin vuoden 2022 aikana syntynyt viides sooloteokseni musiikintuottajana. EP sisältää tyylejä vapaasti yhdistelevää instrumentaalista taidemusiikkia. Teos kertoo unelmista ja painajaisista, nousukiidosta, hitaasta rohmaduksesta kohti tuhoa, loputtomasta vaelluksesta kohti eheytymistä ja uudelleen rakentumista.Teoksen kuudesta kappaleesta kukin maalailee omintaikeisen musiikillisen äänimaiseman, jonka läpi kuulija kuljetetaan.


Teoksen lähtökohtana toimi työskentely Basukella. Basuke on mittatilaustyönä rakennettu sähköinen kielisoitin, jossa samassa kaulassa yhdistyy kaksi otelauttaa, toinen ukulelelle ja toinen nauhattomalle bassolle. Soitin oli pitkä aikainen haaveni ja sen totetuminen inspiroi vahvasti teoksen syntymisessä. Basuken lisäksi teoksessa kuullaan mm. polkuharmoonia, vahvoja rytmielementtejä ja ei-soittimista sämplättyjä ääniä ja rytmejä.

Kuuntele levy täältä!
Formingscapes, 2020

Kesto 00:43:06

Levytrilogian päättävä kokonaisuus, Formingscapes, on tuotantoni neljäs levy. Ajatuspuusta alkunsa saanut työskentelyni on johtanut kohti tätä levyä. Matkallani olen kehittynyt runsaasti ja oppinut musiikin maailmasta valtavan paljon. Olen kokenut muuttuvat maisemat.

Levy koostuu rouhea soundisista instrumentaalisista biiteistä. Se ammentaa glitchistä, jazzista ja ambientista. On patinaa, kohinaa, rohinaa ja afterpartyt!

Kuuntele levy täältä!
Atlis -ep, 2019

Kesto 00:29:54

Vaikka Atlis on edeltäjäänsä synkempi ja agressiivisempi kokonaisuus, löytyy levyltä myös huumoria. Lisäksi levyllä kuullaan kaksi spoken word lyriikkaa sisältävää kappaletta.

Teokset Atlis ja Silta muodostavat teosparin, jossa ne voidaan nähdä toistensa kääntöpuolina ja levytrilogiani toisena osana.

Kuuntele levy täältä!
Silta -ep, 2018

Kesto 00:28:41

Levy jatkaa siitä mihin Ajatuspuu jäi. Tarina kuljettaa kuulijan orgaanisen musiikin ja digitaalisen soundin välillä kulkevalle sillalle. Yhdessä Atliksen kanssa se muodostaa tarinallisen levytriologiani toisen osan.

Kuuntele levy täältä!
Ajatuspuu, 2015

Kesto 00:58:45

Ajatuspuu on ensimmäinen soololevyni ja avaa trilogisen musiikkikokonaisuuden. Levy syntyi tarpeesta tehdä musiikkia ja on samalla suurimpia oppimiskokemuksiani musiikin saralla. Työskentelyn lähtökohtana oli yksinkertainen periaate; jokainen levyllä kuuluva ääni on äänitetty oikeasta äänilähteestä, mutta niitä saa työstää koneella rajattomasti. Tämä lähestymistapa luo pohjan koko tuotannolleni.

Kuuntele levy täältä!

Idea, siemen – Kuin puu, lähtee ajatus kasvuun.
Mielen sopukoihin juurensa kasvattaa, kohti korkeuksia nousemaan.
Puu vahvistuu ja kasvaa, haarautuu ja välillä joku oksista saattaa katketa. Sen puu kestää.
Lopulta puusta on kasvanut niin jykevä ja vahva, että se kestää kovimmankin myrskytuulen, ja niin kaunis ja vehreä ettei sitä edes kuivinkaan vuosi tai kylmin talvi saa hengiltä.
Ei jokaisesta ajatuksesta kasva suurta puuta,
mutta ajan saatossa niistä harvoista ja tärkeimmistä ajatuksista kasvaa metsä, jonka maaperässä vain kauneimmat totuudet kukkivat.
Ja ainoa asia mitä puu tarvii kasvaakseen on rakkaus.

.

.